Search This Blog

gk papers, Headline Animator

Click Here For Online Quiz

Sunday, June 24, 2012

World GK:Famous Cities and River Banks

 

City

Country

River

Adelaide

Australia

Torrens

Amsterdam

Netherlands

Amsel

Alexandria

Egypt

Nile

Ankara

Turkey

Kazil

Allahabad

India

At the confluence of the Ganga and Yamuna

Agra

India

Yamuna

Ayodhya

India

Saryu

Ahmedabad

India

Sabarmati

Badrinath

India

Alaknanda

Bareilly

India

Ram Ganga

Bangkok

Thailand

Chao Praya

Basra

Iraq

Euphrates and Tigris

Baghdad

Iraq

Tigris

Berlin

Germany

Spree

Bonn

Germany

Rhine

Budapest

Hungary

Daunbe

Bristol

U. K.

Avon

Buenos Aires

Argentina

Laplata

Cuttack

India

Mahanadi

Curnool

India

Tungabhadra

Chittagong

Bangladesh

Majyani

Canton

China

Si-Kiang

Cairo

Egypt

Nile

Chung King

China

Yang-tse-King

Cologne

Germany

Rhine

Delhi

India

Yamuna

Dandzing

Germany

Vistula

Dresden

Germany

Elve

Dibrugarh

India

Brahmaputra

Dublin

Ireland

Liffy

Ferozpur

India

Satluj

Guwahati

India

Brahmaputra

Hardwar

India

Ganga

Hyderabad

India

Musi

Hamburg

Germany

Elve

Jabalpur

India

Narmada

Jamshedpur

India

Swarnarekha

Jaunpur

India

Gomti

Kabul

Afghanistan

Kabul

Karachi

Pakistan

Indus

Kanpur

India

Ganga

Kota

India

Chambal

Kolkata

India

Hooghly

Khartoum

Sudan

Confluence of Blue and white Nile

Lahore

Pakistan

Ravi

Leningrad

Russia

Neva

Lucknow

India

Gomti

Lisbon

Portugal

Tagus

Liverpool

England

Messey

Ludhiana

India

Satluj

London

England

Thames

Mathura

India

Yamuna

Moscow

Russia

Moskva

Montreal

Canada

St. Lawrence

Nanking

China

Yang-tse-Kiang

New Orleans

U.S.A.

Mississippi

Nasik

India

Godavari

New York

U.S.A.

Hudson

Ottawa

Canada

Ottawa

Patna

India

Ganga

Paris

France

Seine

Philadelphia

U.S.A.

Delaware

Perth

Australia

Swan

Panjim

India

Mandavi

Prague

Czech Republic

Vitava

Quebec

Canada

St. Lawrence

Rome

Italy

Tiber

Rotterdam

The Netherlands

New Mass

Stalingrad

Russia

Volga

Shanghai

China

Yang-tse-Kiang

Sidney

Australia

Darling

Srinagar

India

Jhelum

Surat

India

Tapti

Sambalpur

India

Mahanadi

Serirangapatam

India

Cauvery

Saint Luis

U.S.A.

Mississippi

Tiruchurapalli

India

Cauvery

Tokyo

Japan

Arakava

Ujjain

India

Kshipra

Vijayvada

India

Krishna

Varanasi

India

Ganga

Vienna

Australia

Danube

Warsaw

Poland

Vistula

Washington D.C.

U.S.A.

Potomac

Yangoon

Myanmar

Irrawaddy

 

 

 

 

Indian History:Battles And Wars In India(Study Material for All competitive Exams)





Battle of Hydaspes 326 B.C.—Alexander the Great, defeated Porus, the Paurava king. Impressed by the valour of Porus, ultimately Alexander returned his kingdom to him. 

Battle of Kalinga 261 B.C.—Ashoka defeated the king of Kalinga. Ashoka embraced Buddhism and preached it during the rest of his life after this war. 

First Battle of Tarain or Thaneswar A.D. 1191  Prithvi Raj Chauhan defeated Mohammed Ghori. Second Battle of Tarain A.D. 1192—Mohammed Ghori defeated Prithvi Raj Chauhan. Ghori’s victory paved the way for the establishment of Muslim rule in India. 

First Battle of Panipat 1526—Babur defeated Ibrahim Lodhi. This laid the foundation of the Mughal rule in India.

Battle of Khanwah 1527— Babar defeated Rana Sanga of Mewar. This battle resulted in the defeat of the powerful Rajput confederacy. 

Second Battle of Panipat 1556—Bairam Khan (Akbar’s General) defeated Hemu (the Hindu General and right-hand man of Mohd. Adil Shah). It also ended the Afghan Rule and Mughal Rule began instead. 

Battle of Talikota 1564- 65—United alliance between Bijapur, Bidar, Ahmednagar and Golkonda under Hussain Nizam Shah defeated Ram Raja of Vijayanagar. It destroyed the Hindu Kingdom of Vijayanagar. 

Battle of Haldighati 1576—Akbar’s forces headed by Raja Man Singh defeated Rana Pratap, the brave Rajput king. Though defeated, Rana Pratap refused to accept Mughal authority and carried on warfare till his death. 

Battle of Plassey 1757— The English under Lord Clive defeated Siraj-ud-Daulah.It brought Muslim Rule in Bengal to an end and laid foundations of the British Rule in India. 

Battle of Wandiwash 1760—The English defeated the French. The battle sealed the fate of the French in India and paved the way for English rule in India. 

Third Battle of Panipat 1761—Ahmed Shah Abdali defeated Marathas. It gave a terrible blow to the Maratha power. It made the field clear for the English. 

Battle of Buxar 1764— Fought in 1764 between the forces of the English and the combined forces of Mir Qasim, Shuja-ud-Daulah (Nawab of Oudh) and the Mughal Emperor Shah Alam. The English victory at Buxar finally riveted the shackles of the Company’s rule upon Bengal. 

First Mysore War (1767- 68)—In 1768, Haider Ali was defeated by the English relinquishing all his rights over Mysore in favour of the English. 

Second Mysore War 1780— A grand alliance between Haider Ali, the Nizam and the Marathas was formed and Haider Ali. He defeated the English and took possession of Arcot and became the undisputed master of the Carnatic. 

Third Mysore War 1790- 92—Fought between the English and Tipu Sultan. Tipu Sultan had to submit and was compelled to sign the Treaty of Seringapattam stripped him of half his territory. 

Fourth Mysore War 1799— The British forces under Arthur Wellesley defeated Tipu Sultan, which brought the end of the Tipu Sultan. Maratha War 1803-05—It weakened the Maratha power. The English annexed Tanjore, Surat and Carnatic. 

Fourth Maratha War 1817- 18—The British forces defeated Marathas and this campaign finally extinguished the Maratha Empire. 

Battle of Cheelianwala 1849—Forces of the East India Company under Lord Hugh Gough defeated the Sikhs under Sher Singh. 

Burmese War 1885—As a result of this War, the whole of Burma was occupied by the English and made a part of India. 

Afghan War III 1919—As a result of this War, Treaty of Rawalpindi was signed by which Afghanistan was recognised as an independent State. 

lndo-Pak War 1965—This was Pakistan’s second attack on India. While India had the upper hand, the fighting was brought to a stop by a call for ceasefire issued by the Security Council. Later on, Tashkent accord was signed between the two nations. lndo-

Pak War Dec 1971— Pakistan started the war attacking India on Dec 3. India defeated Pakistan on all fronts. Pakistani occupation forces, numbering about one lakh, in East Bengal (Bangladesh) surrendered. Bangladesh emerged as an independent nation.




Tags :GENERAL AWARENESS Practice Quiz for IBPS CWE,Quiz ,Quiz for IBPS,Quiz for SCRA,Quiz on AWARENESS,UPSC Special Class Railway Apprentices Examination,upsc exams practice papers, GENERAL AWARENESS Practice Quiz for CTET ,BUSINESS & INDUSTRY Current Affair-Feb/Mar 2012 for IBPS & CLAT,BUSINESS & INDUSTRY Current Affair-Feb/Mar 2012 for IBPS & CLAT Current Affair -Feb/March 2012 for CLAT & IBPS,SSC DELHI EXAM GENERAL AWARENESS SOLVED PAPER

Friday, June 22, 2012

RRB Assistant Loco Pilot written exam Modal Paper :General English

RRB Assistant Loco Pilot written exam : General English



General English
(Exam Held on 4-3-2012)


Directions—(Q. 1 to 10) In the following passage there are blanks,
each of which has been numbered. These numbers are printed below the
passage, against each, five words are suggested, one of which fits the
blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

Once upon a time there was a river. He was …(1)… unfriendly. The river
lived alone, and refused to share his water with any fish, plant or
animal. Thus his life went on, sadly and filled with loneliness, for
many centuries.

One day, a little girl with a fish bowl came to the bank of this
river. In the bowl lived Scamp, her favourite little fish. The girl
was about to …(2)… to another country, and she wouldn't be able to
take Scamp with her. So she had decided to give Scamp his freedom.

When Scamp …(3)… into the river, he immediately felt the river's
loneliness. He tried talking to the river, but the river asked him to
go away. Scamp was a very happy little fish, and he wasn't going to
give up so …(4)…. He spoke to the river again, swam here and there,
and finally he started jumping in and …(5)… of the water. The river
felt tickled by all the jumping and splashing and …(6)… laughing.
After a while, this put the river in such a good mood that he started
talking to Scamp. Almost without knowing it, by the end of that day,
Scamp and the river and become very good friends.

The river spent that night …(7)… about how much fun it was to have
friends, and how much he had missed not having them. He asked himself
why he had never had them, but he couldn't remember. The next morning,
Scamp …(8)… the river with a few playful splashes and that was when
the river remembered why he had decided to be such an unfriendly
river. He remembered that he didn't like being tickled. He remembered
perfectly how he had told everyone to scoot and that he wasn't going
to …(9)… up with all that tickling.

But, remembering how sad and lonely he had felt for so many years, the
river realised that although it may sometimes be a bit inconvenient or
uncomfortable, it was always …(10)… to have friends, than being
lonely.

1. (A) so (B) total (C) very (D) extreme (E) full
Ans : (C)

2. (A) move (B) goes (C) visit (D) transferred (E) toured
Ans : (A)

3. (A) jump (B) fell (C) look (D) dives (E) slip
Ans : (B)

4. (A) long (B) sooner (C) nicely (D) easily (E) lazily
Ans : (D)

5. (A) in (B) beside (C) out (D) below (E) away
Ans : (C)

6. (A) stopped (B) started (C) felt (D) thought (E) heard
Ans : (B)

7. (A) forgetting (B) discuss (C) ignoring (D) thinking (E) gazing
Ans : (D)

8. (A) slept (B) woke (C) talked (D) irritate (E) splash
Ans : (C)

9. (A) live (B) stand (C) sit (D) light (E) put
Ans : (A)

10. (A) better (B) worse (C) sad (D) easy (E) happy
Ans : (A)

Directions—(Q. 11 to 15) Each sentence below has a blank, each blank
indicating that something has been omitted. Choose the word that best
fits the meaning of the sentence as a whole.

11. Meeta ……… many gifts on her birthday.
(A) get (B) pick (C) received (D) seen (E) have
Ans : (C)

12. Please ……… the website for all the updates.
(A) browsed (B) check (C) surfing (D) think (E) hacked
Ans : (B)

13. The garden was …… of flowers of different kinds.
(A) full (B) grow (C) crowd (D) held (E) smell
Ans : (A)

14. They have ………… us to find another alternative.
(A) tell (B) spoken (C) ask (D) advised (E) help
Ans : (D)

15. Pratik was …… for a bus.
(A) thinking (B) waiting (C) telling (D) reaching (E) jumping
Ans : (B)

Directions—(Q. 16 to 25) Read each sentence to find out whether there
is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any,
will be in one part of the sentence. The number of that part is the
answer. If there is No Error the answer is 'E'. (Ignore errors of
punctuation if any).

16. Meghalaya is (A) / also one of (B) / the north-eastern states (C)
/ of our country. (D) No error (E)
Ans : (E)

17. Santosh has volunteered (A) / to help in organising (B) / the
Republic Day function (C) / about his locality. (D) No error (E)
Ans : (D)

18. The actor's friends (A) / and family had (B) / decided to throw a
(C) / surprise party for him. (D) No error (E)
Ans : (E)

19. Health experts since all (A) / over the country were (B) / invited
to attend the (C) / conference in the city. (D) No error (E)
Ans : (A)

20. They had (A) / to mortgage their (B) / house in order to (C) /
bear these expenses. (D) No error (E)
Ans : (E)

21. They had informed (A) / us that their (B) / Chennai trip was (C) /
cancel due to the strike. (D) No error (E)
Ans : (D)

22. All the students (A) / had to attend for the (B) / industrial
visit as (C) / it was compulsory. (D) No error (E)
Ans : (B)

23. The king was (A) / amused by the (B) / jester's response (C) / to
his question. (D) No error (E)
Ans : (D)

24. The boy was (A) / accused of stealing (B) / money as well goods
(C) / from the shop. (D) No error (E)
Ans : (C)

25. She was be asked to (A) / write a report about (B) / the meeting
that (C) / she attended yesterday. (D) No error (E)
Ans : (A)

Directions—(Q. 26 to 30) In each question below, four words printed in
bold type are given. These are lettered (A), (B), (C) and (D). One of
these words printed in bold may either be wrongly spelt or
inappropriate in the context of the sentence. Find out the word that
is inappropriate or wrongly spelt, if any. The number of that word is
your answer. If all the words printed in bold are correctly spelt and
appropriate in the context of the sentence then mark (E) i.e., 'All
correct as your answer.'

26. She has presented (A) her views (B) in a very unique (C) fashion.
(D) All correct (E)
Ans : (E)

27. She misplaced (A) the book before (B) she could (C) reed (D) it.
All correct (E)
Ans : (D)

28. There were more (A) than five thousend (B) people (C) in the
auditorium. (D) All correct (E)
Ans : (B)

29. He has won many awards (A) for his research (B) in the field (C)
of ecnomics. (D) All correct (E)
Ans : (D)

30. Dadar is none (A) of the most (B) populated areas (C) in Mumbai
city. (D) All correct (E)
Ans : (A)

Directions—(Q. 31 to 35) Rearrange the following six sentences (1),
(2), (3), (4), (5) and (6) in proper sequence to form a meaningful
paragraph then answer the questions given below them.
(1) "Why waste time sharpening your weapons when there's no danger in
sight ?" said the fox, "You're being foolish".
(2) A wild boar was sharpening his tusks against a tree.
(3) "My tusks are my weapons," said the boar, "I am sharpening them so
that I can defend myself from any danger."
(4) Frightened by the boar's sharpened tusks, he turned towards the
fox instead and preyed on him.
(5) A fox passing by, asked him what he was doing.
(6) Just then a tiger appeared on the scene.

31. Which of the following should be the first sentence in the rearrangement ?
(A) 6 (B) 1 (C) 3 (D) 4 (E) 2
Ans : (E)

32. Which of the following should be the second sentence in the rearrangement ?
(A) 5 (B) 2 (C) 6 (D) 4 (E) 1
Ans : (A)

33. Which of the following should be the fourth sentence in the rearrangement ?
(A) 6 (B) 5 (C) 2 (D) 3 (E) 1
Ans : (E)

34. Which of the following should be the fifth sentence in the rearrangement ?
(A) 3 (B) 6 (C) 4 (D) 1 (E) 5
Ans : (B)

35. Which of the following should be the last (sixth) sentence in the
rearrangement ?
(A) 2 (B) 3 (C) 4 (D) 1 (E) 6
Ans : (C)

Directions—(Q. 36 to 50) Read the following passage carefully and
answer the questions given below it. Certain words / phrases have been
printed in bold to help you locate them while answering some of the
questions.

A man called Ramaya lived in a small village. Despite being a nice
man, he did not have any friends. It was well known in the town that
anyone unfortunate enough to look at him first thing in the morning
would not be able to have food that day. That was why no one in the
town liked encountering Ramaya in the morning, if they could help it.
As soon as the king heard this rumour he decided to try it out
himself.

He summoned Ramaya to the palace and ordered him to sleep in a room
adjacent to his bedchamber. Ramaya had no choice but to follow the
king's order. He feared that the rumour would come true. The next
morning, the first thing the king did after waking up, was to take a
look at Ramaya. When the king reached the breakfast table, he saw that
the royal chef had forgotten to prepare his favourite dish. This
angered him and he refused to have breakfast. After finishing a few
important duties in the court, the king went to the dining hall for
lunch. The food arrived piping hot. The king had hardly picked up the
first morsel when he caught sight of a fly in the food. He left the
table in disgust and when the food was prepared again for him, he
found that he had lost his appetite. At the dinner table, an ignorant
minister started eating before the king had started. This offended the
king. He stormed out of the dining hall and refused to come back. As a
result, the king could not eat anything at all that day. The enraged
king was now convinced that Ramaya was really jinxed. He ordered that
Ramaya be hanged. In those days the king's word was the law. The
soldiers had no option but to take Ramaya to the gallows. While on
their way to the gallows, they met the court jester. He heard the
story from Ramaya. The jester felt that it was an unfair decision and
that none of this was Ramaya's fault. He came up with a plan to save
Ramaya from being hanged. He whispered something in Ramaya's ears.
Ramaya nodded before being whisked away.

It was mandatory to grant one last wish to the person who was being
hanged. When the soldiers asked Ramaya about his last wish, he asked
them to convey a message to the king. He also requested that he be
hanged only after hearing the king's response. "Tell the king that
while it may be true that anyone who sees my face first thing in the
morning does not get anything to eat that day, it's also true that if
anyone sees the king's face first thing in the morning, as I did, he
has to lose his life. So who's the greater jinx - the king or I ?"
said Ramaya.

On hearing the message, the king was stunned. He realised his
foolishness and ordered his soldiers to stop the execution. He
summoned Ramaya and offered him gifts. He also requested Ramaya not to
say anything about the incident to the public. He was sure that the
people of the village wouldn't take well to the idea of having a
jinxed person for a ruler. Ramaya agreed. When the villagers saw
Ramaya returning with the gifts, they assumed that the rumour was
false and that the king had given the gifts to Ramaya as compensation.
They were ashamed of their behaviour and swore that they would never
ignore Ramaya.

36. Why had the king summoned Ramaya ?
(A) He wanted to have Ramaya executed
(B) He wanted all the villagers to realize their mistake and be
friends with Ramaya
(C) He wanted to test the court jester's intelligence
(D) He wanted to see Ramaya's face, the first thing every morning
(E) He wanted to verify whether the rumour about Ramaya was true or false
Ans : (E)

37. According to the rumour, what would happen if someone saw Ramaya's
face, first thing in the morning ?
(A) That person would not get a chance to eat, the whole day
(B) That person would be executed by the king
(C) That person would eat the whole day
(D) That person would receive gifts from the king
(E) That person would become an outcast in the village
Ans : (A)

38. Why did the king refuse to eat breakfast ?
(A) The king had seen Ramaya's face, first thing in the morning
(B) The royal chef had forgotten to cook the king's favourite dish
(C) The royal chef had forgotten to prepare Ramaya's favourite dish
(D) One of the ministers had insulted the king at the breakfast table
(E) The king was on a diet
Ans : (D)

39. What did the king do when he caught sight of a fly in the food
during lunch ?
(A) He ignored it and finished the lunch
(B) He fired the chef and asked him to throw the food
(C) He simply left the dining hall in disgust
(D) He ordered his soldiers to kill Ramaya
(E) He asked his ministers to cook another meal
Ans : (C)

40. When was the king convinced that Ramaya was jinxed ?
(A) When he realised that he had not eaten the whole day after he had
seen Ramaya's face the first thing in the morning
(B) When he realised that each time he saw Ramaya, he fell sick
(C) When he heard the rumour that anyone who saw Ramaya's face first
thing in the morning would not get a chance to eat the whole day
(D) When he saw that the chef had not prepared his favourite dish on
the day he had seen Ramaya's face the first thing in the morning
(E) When the soldiers went to him with Ramaya's final wish
Ans : (A)

41. Which of the following is true according to the given passage ?
(A) Ramaya had many friends in the village
(B) The king had dinner on the day he saw Ramaya's face first thing in
the morning
(C) Ramaya told the villagers that the king was jinxed
(D) One of the ministers had started eating before the king during dinner
(E) None is true
Ans : (D)

42. Arrange the following incidents in a chronological order as they
occurred in the passage.
(1) The court jester met Ramaya
(2) Ramaya received gifts from the king
(3) Ramaya slept at the palace
(4) The villagers realised their mistake
(A) 1324 (B) 3214 (C) 3241 (D) 3142 (E) 3124
Ans : (E)

43. What was Ramaya's last wish ?
(A) He wanted to have a meal with the king
(B) He wanted to talk to the court jester
(C) He wanted to pass on a message to the king
(D) He wanted to speak to a minister
(E) Not mentioned in the passage
Ans : (C)

44. What was the king's request to Ramaya ?
(A) That Ramaya must accept that he is unlucky
(B) That Ramaya must tell the villagers that the king is very kind
(C) That Ramaya must not tell the villagers that a minister had
insulted the king
(D) That Ramaya must not tell the villagers about the incident
(E) That Ramaya must not tell anyone about the gifts he had received
Ans : (D)

45. Who helped save Ramaya from being hanged ?
(A) The court jester
(B) The king
(C) The soldiers
(D) The villagers
(E) The chef
Ans : (A)

Directions—(Q. 46 to 48) Choose the word/group of words which is most
similar in the meaning to the word/group of words printed in bold as
used in the passage.

46. Adjacent to
(A) Far away (B) Beside (C) Opposite to (D) Same as (E) Below
Ans : (B)

47. Caught sight of
(A) Searched for (B) Forgot about (C) Suddenly noticed (D) Held (E) Nabbed
Ans : (C)

48. Unfair
(A) Dark (B) Unhappy (C) Unaware (D) Unreasonable (E) Rational
Ans : (D)

Directions—(Q. 49 and 50) Choose the word/group of words which is most
opposite in meaning to the word/group of words printed in bold as used
in the passage.

49. Refused
(A) Unused (B) Remembered (C) Agreed (D) Invited (E) Declined
Ans : (B)

50. Ordered
(A) Requested (B) Unplanned (C) Punished (D) Silenced (E) Explained
Ans : (A)

click on these links for more information

<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on"> <br /></div> 2008 2010 Mobile Excellence Awards 500 abbrevations Abbreviations about Asian Games about sarojini naidu about United Nations Organisation Acronyms Agriculture Amazing Grand Statues Amazing Wonders Ancient Place names and Historic sites Andhra Bank po Andhra Pradesh's GEOGRAPHY Android's Activity Recognition system April 2010 April 2011 April 2012 April 2013 ASM August 10 August 2010 august 2011 Australian Open 2009 Australian Open 2010 AWARDS AWARDS BASED QUESTIONS Bank of Baroda PO/clerk Exam Paper Banks papers bsnl paper BSNL-JTO model paper Business GK C Interview Questions CA CAPGEMINI sample papers CAT 2011 CAT and other competitive exams cate solved papers Central Bank of India PO/clerk Exam Paper CGL Chairmen of UPSC Challenger Deep Chartered Accountancy Chinese Civilization Civil Services Civil Services Aptitude Test Commonwealth games 2014 Computer General Awareness Constitutional Development GK History Corporation Bank Clerk Exam CSAT CSIR Young Scientist Awards 2011 CTET Sample paper Current Affairs Current Affairs :February 2011 Current Affairs 2011 Current Affairs 2012 Current Affairs 2013 Current Affairs 2014 Current Affairs 2015 Current Affairs Quiz Current Affairs Quiz 2011 Current Affairs Quiz 2012 Current Affairs Quiz 2014 Current Affairs Quiz 2015 Current AffairsJuly 2014 Dada Saheb Phalke Award Data Entry Operator date of eamcet 2014 December 2011 December 2013 Democracy vs Republic Dhyan Chand Award-Recipients DMRC train operator model sample paper Downloads eamcet 2014 notification eamcet examdate 2014 eamcet notification 2014 Egyptian Civilization English English Language Test English practice paper for DSC and TET Exam Reminder Facts about India Facts of Human Body Famous Places in India February 10 February 2010 February 2011 February 2012 February 2013 February 2015 FET notification FET-2014 FIFA 2014 FIFA 2018 FIFA 2022 Film Fare Awards full forms G.I.C. G.I.C. Assistant Mananger Exam GAIL Placement Papers gate 2011 key GATE previous Parers gate2012 GD Tips General Awareness General Awareness Practice Questions General Awareness Quiz Geography of India Gk GK questions for IBPS CWE clerks exam Google Now Google now detects parking spot Gov jobs Grammar Quizzes Greek Civilization Group Discussion GS Head of Important Offices (International) history History of Commonwealth Games ias IB ACIO Grade-ii Executive Exam model paper IB madol paper IB modal papers IBM Placement Paper IBPS IBPS Clerk Exams paper IBPS Modal Questions IBPS PO Exams paper icc world T20 icc world T20 team ICICI BANK SAMPLE QUESTION PAPER icici modal paper IFFCO PAPER ifs IIT Hyderabad recruitment IIT-JEE Previous Question Papers Important and Famous Books IMPORTANT DAYS IMPORTANT GOVT. PLANS india gold medals India Power Awards -2010 Indian Banking INDIAN GEOGRAPHY Indian History Quiz Indian Media Indian Satellites at a Glance Intelligence Bureau Recruitment 2013 modal paper International Current Affairs International Current Affairs 2010 International Current Affairs 2011 International Current Affairs 2013 International Organizations Interview Questions Introduction about Civil Service Exam Invention and Discoveries ips IT Companies Papers January 10 January 2010 January 2011 January 2012 January 2013 JNTU-FET-2014 July 2010 July 2011 July 2014 June 2010 June 2011 June 2013 Kannada Rajyotsava Award 2010 Karur Vysya Bank Clerical-po Written Exam Model Paper Karur Vysya Bank PO modal paper LG G Pro 2 LG G Pro 2 launched in India LG G Pro 2 with 51 LIC DSE Modal Paper March 10 March 2010 March 2011 March 2012 March 2013 Mariana Trench MAT Math May 2010 May 2011 May 2012 May 2013 Mesopotamian Civilization Microsoft Placement Papers Model paper for EIL MOON and EARTH National Affairs National Calendar National Current Affairs National Current Affairs 2013 National Games of Some Countries National Parks of India NDA Newspaper-Journal Founder/Editior Nitish clean sweeps opposition Nobel Prizes non verbal problems November 2011 November 2012 November 2013 Numerical Ability October 2010 October 2011 October 2012 Online Current Affairs Quiz 2011 Online General Awarenes Quiz- 1 Oracle Placement Question Paper Patni Placement Question Papers PhD PRACTICE QUIZ Practice Quiz for DMRC 2012 Practice Quiz for IBPS CWE PRIZES Punjab National Bank Exam quiz Quiz 63: on Current Affairs 2014-15 for SSC CGL Quiz in Hindi Quiz on Computer General Awareness quiz on current affairs Quiz on current Affairs December 2011 Quiz on ECONOMY quiz on English Quiz on General Awareness Quiz on Geography Quiz on INDIAN CONSTITUTION Quiz on Indian Geography Quiz on Media Questions... Quiz on Sports Quiz Psychology RAS/RTS Pre. Exam rbi solved papers RDBMS Interview questions reasoning Recipients of Dadasaheb Phalke Award Reserve Bank Of India Roman Civilization rrb RRB Assistant Loco Pilot written exam RRB PAPER Sachin Tendulkar's Records SAIL Placement Papers sarojini naidu sbi SBI Bank PO/Clerical Exam Model Paper sbi clerk sbi previous papers Second Geographical names seminar topicspapers for presentation September2010 September2011 Solved Paper for BEd Entrance some Books and Authors SOME IMPORTANT FACTORS about SUN Special Class Railway Apprentices Examination (SRAE) practice paperRRB PAPER Sport Questions and Answers sports Sports Affairs 2009 Sports Affairs 2010 Sports Affairs 2011 Sports Affairs 2013 SSC SSC CGL 2016 SSC CGL Apply online SSC CGL important dates SSC CGL Notification SSC CGL syllabus SSC CPO 2011 SI ssc exam SSC Group C and D Exam date ssc model paper Statistical Investigators Grade-III and Compiler Exam. Stenographers admit card Stenographers exam Stenographers hallticket Stock Exchanges in India Straits around the world study material for GS study material for IBPS clerk study material for IBPS PO Sub-Inspectors Syndicate Bank PO or clerk exam TAXES IN INDIA tcs online exam questions Terminology The First Indian TICKET COLLECTOR SOLVED PAPER top top 12 Indian Institutions Top 30 Languages by Number of Native Speakers Top Engineering Colleges in India tspsc tspsc syllabus uco clerk/po exam UGC NET Exam papers UN Secretaries Generals Union Bank of India PO or Clerk United India Insurance AO Exam 2009 UPSC upsc papers upsc's civil services exam schedule verbal problems what is HTML5 Wildlife Sanctuaries of India Women Prime Ministers World Civilizations WORLD FAMOUS RIVERS world gk World History wrestling